Cytat:
|
Ja ze swojej strony dodam to co wcześniej pisałem. Problem ustąpił u mnie po wymianie wszystkich węży podciśnienia, elektrozaworu sterowania turbo i filtra powietrza na Manna. Przelatane już chyba jakieś 15kkm i błędu brak. Co nie zmienia faktu że odczyty z doładowania turbo są nieco za słabe w porównaniu z innymi dw10f. Miałem wgrany na nowo PCM UCDSem, reset PCM i jeśli o doładowanie to w zasadzie bez większej różnicy, jednak błędu faktycznie nie mam już. A kolega jeżdżący ze mną tym Focusem stwierdził że zbiera się tak samo jak ten jego, więc nie dziubię dalej.
|
Cześć. Nadal masz problemy z doładowaniem? Mam też dw10f w mondeo z minimalnie innym problemem, wprawdzie ciśnienie dochodzi do 2.8 bara i MAF 190g+ (auto po chipie 215km 430nm automat) ale pojawia się zapisany w PCM sporadyczny błąd wydajności czujnika/zakresu zmiennej geometrii turbo (p2563). Nie wywala checka ani nic na zegarach, siedzi po prostu zapisany w kompie "bezobjawowo". Sama turbina weryfikowana wygląda ok, geometria chodzi luźno.
Otóż trop padł na pompę podciśnienia (widzę że też mierzyłeś i Twoja wyszła jakby słabsza od innej). Kilka razy miałem jakby też słabsze wspomaganie hamowania. Z gruszką kombinowałem to nie to. Po rozebraniu pompy wyglądała w środku jak szlifowana diaxem po całej obudowie od środka, rysy jak na tuleji cylindra po jeździe bez oleju aż do zatarcia. Właśnie wymieniłem na nową, jutro będę testował. Przebieg 260k.
Również egr_err wskazywał po depnieciu gazu czasami 0% a czasami 99.2% więc obawiałem się że egr mi popuszczał spalin, wyczyściłem wszystko i zrobiłem adaptację, wcześniej było dużo sadzy ale grzybek i klapka bez zarzutu, elektronika również. Może ta klapka sterowana podciśnieniem też nie pracowała prawidłowo bo podciśnienia brakowało? Jutro porównam z tym co było.
Co do Twojego auta i problemu z niskim doładowaniem pisałeś, że mieszkasz na dużej wysokości, jakiej? Może sterownik to jakby sobie zapamiętał i aby nie doprowadzić do zbyt dużego doładowania ogranicza doładowanie? Jeśli takie jest również zadane to raczej na pewno sterownik jakieś dane z czujników, które mu "nie pasują" albo nauczył się czegoś w przeszłości. EGT na poszczególnych czujnikach, ciśnienie na DPF (nie tylko zapełnienie) sprawdzone? Zerknij też na zmiany EGT u siebie w porównaniu najlepiej do identycznego focusa (w innej budzie test może być trochę przekłamany), czy przypadkiem dużo szybciej nie rośnie niż w podobnym (PCM może brać to pod uwagę)? Z tego co widzę ciśnienie i przepływ też się w miarę pokrywają czyli sprzętowo wygląda prawidłowo. Zwróć uwagę dane praktycznie wszystkich czujników oraz ich zmianę jak depniesz i jak możesz porównaj z innym dw10f. Manual czy automat? Może jeśli automat to wchodzą jakieś limitery od skrzyni?
Odnośnie przełaczenia 150-180KM i jak mówisz lepszych osiągów na "mapie" 150km to jest na to proste wytłumaczenie. To nie są de facto różne mapy silników. Domyślna jest ta 180km, 150km i 120km to jedynie limity momentu obrotowego czyli wszystko chodzi tak samo poza odjęciem "gazu" gdy moment obrotowy przy danych obrotach przekroczy zadaną wartość. Także jeśli auto nie rozwijało 150km to zmiana mapy 150-180km nie powinna wpływać na nic bo silnik nie wchodzi w rejon, gdzie ma zadane ująć "gazu"