View Single Post
Stary 12-06-2023, 21:42   #87
Tomasz76
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Focus Active X FL
Silnik: 1.0 hybrid mhev 155KM A7
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Focus 1.0 155KM po FL 2023r Recenzja

Opisuję swoje spostrzeżenia podczas eksploatacji. Nie interesuje mnie, czy auto produkowało się w czasie pandemii, czy auto składali na nocnej zmianie, czy był akurat strajk w fabryce, czy brakowało części do produkcji. Gdy potrzebuję kolejnego samochodu do firmy, to nie mogę w nieskończoność czekać na sprzyjające warunki ekonomiczno gospodarcze. Wszedłem z ciekawości na forum nowej Octavii (też tam kiedyś pisałem) i w dziale problemy techniczne i akcje serwisowe jest zapisane 186 stron. Nic nie usprawiedliwia wypuszczenia na rynek tak niedopracowanego samochodu. Uważam, że gdy wychodzi nowy model, to jest większe ryzyko, że z autem coś będzie nie tak. Wiadomo, że jesteśmy testerami producentów. Często dopiero wersje po FL mają usuwane mankamenty z początku produkcji. Może tak właśnie jest w przypadku Focusa. Może Focus też będzie się sypał po przejechaniu większej ilości kilometrów. Jestem bardzo ciekawy. Jeśli tak będzie, to na pewno o każdej awarii tutaj napiszę. Na razie Ford zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Wracając do Octavii, to gdyby nie problemy z elektroniką, to autem jeździło się świetnie.
Tomasz76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem