Temat: [Focus 2011-2014] wymiana rozrządu 1,0 Ecoboost
View Single Post
Stary 04-07-2023, 16:11   #179
sanok125
ford::amateur

Model: Focus Mk.3
Silnik: 1.0 EcoBoost
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: wymiana rozrządu 1,0 Ecoboost

Cytat:
Napisał AdoKrycha007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w tym jednym konkretnym silniku akurat rozrząd warto zrobić w ASO, bo jest mało zakładów które zrobią to dobrze i kompleksowo. wystarczy poczytać tu tematy na forum i płacze.
No i właśnie dlatego pytałem o serwis, który nie będzie zaniżał jakości naprawy, bo już sporo lektury za mną na temat tego silnika, ale też sporo doświadczeń z ASO innej marki, gdzie marża na części i koszt rbh i taka sama (mierna nomen omen) jakość wykonania usługi sprawiała, że dużo taniej i z tym samym efektem było wykonać naprawę w nieautoryzowanym serwisie. Z lokalnymi ASO Forda nie mam jeszcze żadnych doświadczeń, stąd pytanie.

Cytat:
Napisał AdoKrycha007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nikt nie mówi, by całe auto robić w ASO.
No i tu też pytanie jak to jest, bo zgodnie przynajmniej z lekturą tutaj jak i na innych forach często pada stwierdzenie, że katalizator również należy montować oryginalny w ASO, bo "zamienniki nie dożywają nawet do połowy cyklu życia oryginału, a wręcz nawet potrafią się zatkać po 20/30k". Natomiast tutaj nie pamiętam żeby gdziekolwiek padała nazwa producenta, więc pytanie czy wszystkie zamienniki tak mają czy była to kwestia właśnie jakiegoś taniego o wiadomej jakości?

Ogólnie, z tego co w papierach przynajmniej znalazłem, to ponad rok temu ASO wyceniało na 2300, przynajmniej w dokumentach znalazłem taki papier, a teraz dzwoniłem i cena startuje od 5000 do nawet 7500PLN, w zależności od ASO.
sanok125 jest offline   Odpowiedź z Cytatem