Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 14-07-2023, 12:42   #2786
pikon7
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: S-max
Silnik: 2.0 benzyna 145KM TBWB + LPG
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

S-max 2010 FL titanium z fabrycznymi ledami z przodu do jazdy dziennej i oryginalne radio forda - takie srebrne z niewielkim kolorowym wyświetlaczem. Piszę o ledach bo mam w moim Fordziku taki problem z radiem, a właściwie dwa:

1.Przy włączonych ledach dużo szumów i innych zakłóceń z migaczy itp (włącznik świateł na 0), Po przełączeniu włącznika na światła mijania wszystko jest super (ledy wyłączone)

2. Czasami (głównie latem) radio - chodzi mi o urządzenie a nie funkcję, nie wydaje żadnych dźwięków bez względu na to czy przełącze funkcję na CD, radio czy inne. Totalna cisza. Nie pomaga wyłączenie i włączenie urządzenia ani regulacja głośności. Po upływie jakiegoś czasu wszystko wraca do normy.

Trochę czasu już spędziłem przekopując google i fora internetowe w tej tematyce i proszę o poradę czy jest sens bawienia się w naprawianie tego oryginalnego radia, dokupywanie jakichś filtrów przeciwzakłóceniowych czy lepiej zainwestować w jakieś fajne radio Android? Jeśli tak to jakie. Nie potrzebuję grać na radiu w gry :) wystarczy żeby dobrze odbierało fale i jakaś google mapa pobierająca internet z telefonu w miarę płynnie chodziła. I od razu sorki że nie przeczytałem wszystkich 279 stron tematu. Z góry dziękuję za konkretne i kulturalne odpowiedzi.
pikon7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem