Odp: Przeciwmgielne tył USA
Cześć,
mam obecnie przeciwmgłowe zrobione przez poprzedniego właściciela, które podpięte jest pod przednie (fabrycznie edge posiada przeciwmgłowe przód), więc jednym przyciskiem włączamy 2 światła, chcę to przerobić i mieć osobno przycisk od przodu i od tyłu.
Szukam obecnie włącznika i mam w związku z tym pytanie, czy konieczna jest wymiana całego włącznika na taki który ma osobno przyciski od przeciwmgłowych
Czy obecny włącznik ma osobne przyciski i tylko jest jeden przycisk duży zewnętrzny od przednich przeciwmgłowych? i wystarczy znaleźć byle jaki włącznik forda i przełożyć 2 osobne przyciski w miejsce 1 dużego.
A może jednak różnica jest już na płytce pcb włącznika i też ze względu na fizyczny brak 2 przycisków na PCB należy wymienić obligatoryjnie cały włącznik?
Ps. ma ktoś może schemat albo kojarzy na którym/których pinach idą przewody do przednich lamp przeciwmgielnych? Ja mam przód z tyłem połączony i podejrzewam że przewód do tylnego przeciwmgielnego jest połączony na żywca z przednim, a wiedząc które piny z BCM do przednich lamp przeciwmgielnych, będzie łatwiej i szybciej znaleźć
Ostatnio edytowane przez karoolpl ; 17-07-2023 o 12:29
|