Temat: [Mondeo 2014- ] aktywacja tempomatu
View Single Post
Stary 22-07-2023, 00:48   #267
cashews_drama_0v
ford::amateur

Imię: Hector
Model: Ford mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: aktywacja tempomatu

Cześć.
Śledziłem ten wątek, chcąc włączyć ogranicznik w moim mondeo i miałem ten sam problem, który miał kilku z was, gdy nie było opcji „konfiguracji centralnej” ani „konfiguracji modułu PCM” w moim forscan. Skontaktowałem się z pomocą techniczną Forscan i wysłano mi specjalną wersję (2.3.56.test20230720) oraz instrukcje użycia „Konfiguracji bloku ID pojazdu” w celu włączenia ASL w PCM.
Jednak kiedy poszedłem tam włączyć opcję, zobaczyłem, że opcja „Regulowany ogranicznik prędkości” była już ustawiona na „Regulowany ogranicznik prędkości” i bez względu na to, jakie opcje wybrałem, nie znalazłem sposobu, aby przycisk „Lim” działał.
Zmieniłem tempomat z "ON/OFF" na górze na ten z przyciskami "Cruise/Lim" na górze.
Jakieś pomysły?

Dziękuję.
(Używam tłumacza google, moim językiem ojczystym jest hiszpański, więc przepraszam, jeśli to nie ma sensu)

----
Hi.
I've been following this thread looking to enable the limiter in my mondeo, and had the same problem several of you guys have had where there's no "central configuration" or "PCM Module configuration" option in my forscan. I've contacted Forscan support and I was sent a special version (2.3.56.test20230720) and instructions to use "Vehicle ID block configuration" in order to enable ASL in PCM.
However, when I went to enable the option in there, I saw that "Adjustable Speed Limiter" option was already set to "Adjustable speed limiter", and no matter what options I selected, I've found no way to make the "Lim" button work.
I've changed from the cruise with "ON/OFF" at the top to the one with "Cruise/Lim" buttons on the top.
Any ideas?

Thank you.
(I'm using google translate, my native language is spanish so sorry if this makes no sense)

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez cashews_drama_0v ; 22-07-2023 o 01:17
cashews_drama_0v jest offline   Odpowiedź z Cytatem