Temat: [Ogólne] aktualizacja dla sync 3
View Single Post
Stary 26-07-2023, 22:08   #1897
Rysiek27
ford::beginner

Imię: Rysiek
Model: Kuga III
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: aktualizacja dla sync 3

Taki problem. Aktualizacja do najnowszej wersji (3.4.22251) przez WiFi udana w aucie, tak samo aktualizacja (do tej samej wersji) przez USB, ... Ale już zgłoszenie aktualizacji do Forda wciąż bez sukcesu. Autoaktualizacja przez WiFi (auto jest w zasięgu podczas conocnego postoju) nie zgłasza najwidoczniej automatycznie producentowi (chyba powinna?), bo na stronie Forda w profilu auta jest wciąż informacja, że ma nieaktualną wersję sync (3.4.21194). A jak próbuję wgrać Fordowi plik dziennika z alternatywnej aktualizacji przez USB to jest komunikat "Wczytywanie nie powiodło się. Spróbuj ponownie." I tak po każdej próbie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bez tego zgłoszenia aktualizacji Sync do najnowszej wersji strona Forda nie pozwala mi pobrać map (mam teraz wersję 10 a są nowsze jak słyszę). Samochód nowy (koniec 2022) i na gwarancji, więc nie chcę kombinować na razie z nieautoryzowanymi instalatorami.

Co robić? Czy to znany, może tymczasowy, w trakcie rozwiązywania problem w Fordzie i tylko czekać aż coś poprawią? (przy sprzedaży dealer coś przebąkiwał o "chwilowych" problemach na stronie Forda a jak wiadomo w "ten" dzień człowiek jest w amoku)? W sumie to tylko brak aktualnej mapy denerwuje i da się przeżyć jeszcze parę tygodni na mapach Google z komórki.

Ostatnio edytowane przez Rysiek27 ; 26-07-2023 o 22:26
Rysiek27 jest offline   Odpowiedź z Cytatem