View Single Post
Stary 28-07-2023, 09:30   #37
bamik
ford::beginner

Imię: Janusz
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 tdci
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: 1.5 EcoBlue - Metaliczny dźwięk na luzie

Cytat:
Napisał michałek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moim zdaniem, subiektywna lista. Większości usterek nie mam, bo mam 1.5EcoBoost.
no właśnie to jednak nie to samo co 1.5 TDCI czy jak ten parch zwią...

Cytat:
Napisał michałek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam też Sync3 i oprócz faktycznie gorąca pod palcem to wszystko jest dobrze, małe niedoróbki softu.
- ja mam Sync 2.5 więc to taki Sync w wersji testowej i do Sync3 nie da się tego dziadostwa porównać.

Dodam, jeszcze do mojej złotej listy, że na bagnecie pojawia się coraz więcej oleju (wyczytałem, że to kolejna złota cecha tego modelu) oraz pukanie/stukanie przy zmianie biegów w gorące dni i jest to mega irytujące.

Mam już tak dość tego złoma,*że nawet adaptacyjne (czasem) LEDy i inne bajery mi nie wynagradzają check engine co 500km (od sondy NOX), pojedynczego szarpania jakby dławienia się auta w podobnym przebiegu co SONda, stukania sprzęgła/dwumasu, głośnej pracy skrzyni biegów i jeszcze rozrzedzającego oleju przez wypalanie DPF - jednym słowem to wszystko co pod maską to złom...
bamik jest offline   Odpowiedź z Cytatem