Temat: [Focus 2014-2018] 1.5 Ecoboost Pierwszy serwis po zakupie.
View Single Post
Stary 29-07-2023, 12:28   #33
Woło
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: 1.5 Ecoboost Pierwszy serwis po zakupie.

Cytat:
Napisał cezarg1410 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozumiem że każdy taki silnik przeszedł dokładna inspekcję i miał wymieniamy olej co 10 tysięcy (a nie 30) i zepsuł się dokładnie z powodu lania Castrola ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z resztą ta dyskusja nie jest tu do niczego potrzebna.
Tak, 2 te same silniki z tymi samymi interwałami olejowymi, i przebiegiem (ich firmowe auta serwisowane w ich własnych warsztatach jak się zapewne domyślasz). Różnica była widoczna gołym okiem po otworzeniu silnika. Ja nikogo nie zmuszam do lania innego oleju niż castrol, choc sam nie mam zamiaru tego lać do swojego auta. Pozdrawiam

Bump:
Cytat:
Napisał cezarg1410 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozumiem że każdy taki silnik przeszedł dokładna inspekcję i miał wymieniamy olej co 10 tysięcy (a nie 30) i zepsuł się dokładnie z powodu lania Castrola ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Może wiesz, może nie, ale wszystkie nowe fordy jeżdżą na Castrolu. Połowa tego forum jeździ autami od Helmuta gdzie w przypadku Mondeo olej jest zmieniany co 30 tysięcy... Potem my te auta kupujemy i jakoś jeżdżą i nic się z nimi nie dzieje.
No ale Castrol fe, bo tak powiedział mechanik.

Z resztą ta dyskusja nie jest tu do niczego potrzebna.
Naprawdę nie interesuje Mnie na czym jeździ połowa tego forum, ja kupiłem auto z pewną historia od pierwszego właściciela który olej wymieniał co 15k km, po sprawdzeniu silnika jest wszystko ok, jednak jeżeli mam możliwość wole uzywac sprawdzonego oleju. Jak chcesz to lej sobie castrol nawet do frytek nic mi do tego 😉
Woło jest offline   Odpowiedź z Cytatem