Witajcie Panowie, niestety mnie tez dopadł błąd P1102 (plus P02FA i P003A, ale te tylko podczas startu silnika - zupełnie bez wpływu na pracę silnika). Generalnie silnik pracuje równo dobrze się zbiera itd. Ale już dwa razy dojazd do śwaiteł i w okolicach 1500rpm - błąd. Po wył/sł silnik - brak błędu.
@
zmulim
- czy po wymianie filtra, węży i elekrtor zaworu zauważyłęś jakieś zmiany wartości w któymś PIDzie?
U mnie z butem w podłodze mam nawet 2,6 bara czasami (150km oruginalne), przepływy nawet [o 155g/s na MAF. Wyczyszczony MAF/MAP ( w weekend wyczyszczę przepustnicę bo sądząc po wyglądzie MAPa sporo tam syfu) - brak zmiany w ich PIDach.
Zastanowił mnie jeden z wpisów kolegów o przyuczaniu wtrysków w czasie hamowania silnikiem - może trop wtrysków też ma sens? Pytanie, czy ten proces adaptowania się wtrysków odbywa się całyczas wraz ze zmieniającymi się warunkami pracy silnika (np. wymiana filtra zmienia opory przepływu powietrza) tylże , że po resecie odbywa się na ostro, a później już małymi skokami?
I jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy - o ile nic mi w wątku nie umknęło to
@
Andrew1.8tddi
jako jedyny zrobił jedną rzecz - zdjął na długi czas klemy z aku - czy samo to nie mogło zresetować jakiś 'śmieci' wiszących w pamięci PCM? Prszyło mi to do głowy po tym jak dzisiaj odłączyłem aku w moim starym Opelku coby polutować w nim uszkodzone kabelki i ... wiszący na jego kompie jakiś błą, z kórym naswet ludzie ASO nie wiedzieli co zrobić ... nie chce wrócić.