Odp: układ kierowniczy mondeo mk3- syczenie
Jak uszczelnić połączenie zbiorniczka wyrównawczego płynu z pompą wspomagania ?
Ostatnio wracałem z długiego wyjazdu i jakiś czas wcześniej pojawił się rosnący odgłos brzęczenia. Pod koniec powrotu miałem już spore problemy ze wspomaganiem. Po powrocie stwierdziłem niski stan płynu o bardzo brudny. Wymiana z solidnym płukaniem. Płyn czysty i wspomaganie działało bardzo dobrze i cichutko. Jednak po dwóch krótkich wyjazdach do miasta zaczęła się nieco odzywać pompa na zakrętach. Rozpoznanie - ubyło nieco płynu. Po dolaniu test i drobne kapanie spod zbiorniczka a po dokładnej weryfikacji ustaliłem, że kapie ze złącza zbiorniczka z pompą.
Na pompie jest króciec z tworzywa który wchodzi w tuleję w pompie. Na króćcu na pewnej głębokości jest cieniutka uszczelka o przekroju ok 0,5mm. Uszczelka straciła swoją elastyczność i prawdopodobnie przepuszcza olej.
Oryginalne uszczelki ani zamienniki nie są dostępne do wersji benzyna.
Znalazłem tylko zestawy naprawcze do wersji diesel 2.0.
Według sprzedawców nie będą pasować.
Z zestawu jest to ta najcieńsza uszczelka.
Czy ktoś z kolegów ma jakiś patent na uszczelnienie złącza ?
Kupiłem płyn do uszczelniania ale wydaje mi się to zbyt prowizoryczne rozwiązanie. Chciałbym zrobić to w sposób bardziej pewny.
Kupiłem podobne uszczelki do zaworów kulowych jednak są nieco grubsze i bardzo ciężko wchodzą - niestety po założeniu dalej olej się sączy. Być może nieco mniej ale jednak.
|