View Single Post
Stary 12-08-2023, 14:24   #9165
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał Woytas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli myślisz o iDrive to tak nic nie maziam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... ale nie każde auto ma iDrive Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie.Jeżdziłem wieloma BMW ale nie tak na codzień żeby zacząć ich używać jak swój samochód.Więc za dużo nie używałem iDriva podczas takich przejażdzek.Teraz od 1,5 miesiąca, mam w CX5 prawie identyczne rozwiązanie co w BMW.Jest mega intuicyjne i bardzo łatwo się go obsługuje tą gałko-dzojstikiem. Ale mazda wreszcie po latach dała dotyk na ekran, nawet podczas jazdy.Z jednym ale-tylko dla AppleCara i AndroidAuto. Wprawdzie ja używam tylko AppleCara ale jak muszę wejść w funkcje samochodu to musimy to robić iDrivem a Apple cara możemy obsługiwać zarówno dotykiem jak i pokrętłem.Nie mam z tym najmniejszego problemu żeby się przestawiać.Ale przeklikanie pokrętłem po skopiowanym ekranie smartfona jest uciążliwe i nienaturalne.Wygodniej używa się wtedy dotyku.

Ostatnio edytowane przez Matych ; 13-08-2023 o 08:54
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem