Mam u Siebie ten hardware kit od kilku lat, korzystam z trybu parkingowego od samego praktycznie początku, ustawienie odcięcię na najwyższą wartość. Hardware kit zaczynał przygodę w Mondeo MK5 hybrid, potem w MK5 2.0 EB a obecnie siedzi w EDGE 2.0 EB 2020. w EDGE żadnych problemów z prądem, najdłuższa przerwa jaka była w aucie bez odpalania to tydzień, jak stał na parkingu lotniskowym, również brak jakichkolwiek problemów.
Może diabeł tkwi w szczegółach i ustawieniach samej kamery. Ja mam ustawiony tryb parkingowy tak, żeby można odczytać numer rejestracyjny, jest dźwięk, ale np. 2 minuty trybu zapisują około 70 MB, a 2 minuty w trybie jazdy zapisują ponad 350 MB, więc jak ktoś poszaleje z ustawieniami nagrywania w trybie parkingowym i poustawia wszystko na maksa, to i taka kamera ciągnie sporo więcej prądu i może drenować akumulator.
Jednak dla Mnie tryb parkingowy jest bardzo ważny i przydatny, bo już raz uratował Mnie przed naprawianiem auta z własnej kieszeni, bo babeczka przerysowała mi auto na parkingu w galerii i odjechała, chociaż na filmie widać że wysiadła, zobaczyła co zrobiła i pojechała w siną dal.
Ustalenie sprawcy na podstawie wizerunku, numerów rejestracyjnych, dokładnej daty i miejsca, trwało około 4 miesięcy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.