Dzień Dobry,
W samochodzie cmax 1,6 tdci 2008 rok po 250.000 km padły panewki.
Zdecydowałem wymienić silnik.Chciałem sprzedać w całości ale oferty były na 3000,00 zł. Pomysł był taki coby "nowy"silnik pochodził z jeżdżącego auta.
Trafił się Peugeot 308 z 2010 roku. Przejechałem się nim było ok kupiłem silnik.
W Peugeocie i w Fordzie motory 109 km.
Po przekładce jestem i udała się tak na razie napiszę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Koszt z olejem rozrządem robotą silnikiem wyszedł 5000 zł samochód jeździ, mało tego fruwa tak dobrze nie było w jego karierze a już go mam kilka lat.
Silnik Peugeota kupiłem z turbem, wtryskami, pompą wtryskową egr, reszta osprzętu została przełożona z Forda.
Jeździ jak szatan. Mam też citroena c5 2,0 HDI 150 km i czasami wydaje mi się, że Ford lepiej się odpycha na pewno na teraz oba są porównywalne.
I teraz do sedna w silniku oryginalnym Forda są wtryski o nr 0445110259 tymczasem w Peugeocie no a siłą rzeczy teraz w fordzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wtryski mają kod 0445110297.
Mam informację, że wtryski o tej końcówce tj. 297 mają większy wydatek paliwa w stosunku do tych z końcówką 259 w pierwszym przypadku na biegu jałowym jest 5 mg/s ON w drugim 3 mg/s różnica to 40% nadto silnik pracuje bardziej metalicznie.Zaznaczę że po przekładce zagadał prawie od strzała bez żadnych problemów i pracuje bardzo równo tylko metalicznie. Podobno nie ma możliwości ustawić w kompie samochodu tych wtrysków bardziej wydajnych, komp nie przyjmie korekty.
Jazda zaś z takimi "przewymiarowanymi" wtryskami to na dłuższą metę ( od remontu zrobiłem do 300km)wykończy silnik, bo jest zalewany paliwem, którego nie spala w całości a to dodatkowe żużle i nagary.
Proszę o opinię. Noszę się z zamiarem montażu wtrysków z oryginalnego silnika. Nadto jak ma się kwestia pompy wtryskowej przy takiej wymianie bo Będzie pompa z Peugeota, pod którą były wtryski z końcówką 297 i teraz będzie obsługiwała wtryski 259 jednym słowem czy przy obu typach wtrysków jest takie samo ciśnienie w szynie rail, chyba do tego się ten aspekt sprowadza.
Aha i jeszcze jedno przeszukałem przed wymianą neta mało jest wiedzy w temacie chyba jest reglamentowana
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam