View Single Post
Stary 19-08-2023, 21:22   #76
steell
ford::professional

Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
Domyślnie Odp: Olej w kolektorze ssącym silnik 1.5 ecoboost

Cytat:
Napisał Blue66 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@steell ja w focusie mam ten kruciec przy przepustnicy i się zastanawiam do czego on służy
W niektórych autach jest zaślepiony taką nakładkę, to wyprowadzenie dla EVAP, jest to różnie rozwiazane i wiele kolektorów go tam nie ma trzeba uważąć jak jest to mozna zaślepic jak jest niepotrzebny odwrotnie sie nie da.

Bump:
Cytat:
Napisał grzechu913 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziwne trochę ,musisz obserwować co się będzie działo. Jakie masz wartości na wolnych obrotach czujników knock 1 , 2 ,bo widzę że dość niskie ,u mnie potrafią być w okolicach 300,wiadome czasem poniżej 250do 350 max. Nie wiem czemu,ale silnik niby normalnie pracuje. W czasie jazdy jest mniejsze ,chyba że jedzie się poniżej 2 tys obr to okolice 250.

Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka
Takie jak na zdjeciu to z mojego auta, jak mam klimę na on to są jeszcze niższe o około 10