Cytat:
|
Jeżeli wszystko było aktywowane - LIN , to obstawiam że kamerka jest mocno OEM - czytaj podróba.
|
Witam Cię, no przykro mi ale kamera jest jak najbardziej oryginalna. Tylko zastanawia mnie ten LIN bo jak pisałem wcześniej w któryś poście, że schemat podłączenia kamery, który był załączany do tego tematu raczej nie jest od Kugii tylko od Focusa a jak już od Kugii to może przed liftem. W schemacie tym jak w opisach innych forumowiczów ma być sześć przewodów w złączu kamery. I ja i inni którzy montowali ori kamerę i wiązkę nie mieli sześciu tylko pięć przewodów a tym brakującym jest właśnie LIN- biało/niebieski. I teraz dwa pytania:
- dlaczego samochód z którego mam wiązkę i kamerę( oryginalną) a który był fabrycznie w tę kamerę wyposażony nie ma wiązce kamery przewodu biało/niebieskiego LIN? Skoro go nie ma to znaczy, że za linie skrętne przypuszczalnego toru jazdy odpowiada inny moduł który do już pokazywanych tych stałych linii przez zapewne BCM dodaje te skrętne.
- który moduł odpowiada za linie skrętne przypuszczalnego toru jazdy, które są pokazywane na APIM? Może moduł SASM, w którym to chyba jest czujnik skrętu kierownicą?