Temat: [Kuga 2013-2020] Kamera cofania - doposażenie polift
View Single Post
Stary 28-08-2023, 22:03   #114
ArturoW
ford::beginner

Imię: Artur
Model: Kuga
Silnik: 2,0 TDCI 200 KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: aktywacja działania przypuszczalnego toru jazdy linii skrętnych kamery cofania

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Choćby z tego oto powodu:
"WH" to BIAŁY - opisany "jak bawół" LIN...
Panie Tadeuszu, wszystko już chyba jasne. Przejrzałem jeszcze raz tematy związane dołożeniem kamery i powiem tak, koledzy posługiwali się tutaj złym schematem i opierali się o schemat nie z Kugii 2 tylko z Focusa w którym de facto złącze kamery posiada sześć przewodów tak jak pisał lukaszooo. On również się upierał przy 6 przewodach i powinien zrewidować swoją wiedzę w tym temacie. Aczkolwiek w podobnym temacie ktoś powołał się na Pana post, że niby tych przewodów ma być 6. Tutaj link https://forum.fordclubpolska.org/sho...cofania&page=6
W tym temacie, że tak powiem Andrzej K wprowadził innych w błąd oraz również mnie bo opierałem się właśnie na tej rozpisce przewodów i dlatego cały czas pisałem o braku przewodu biało/niebieskiego LIN, który był w jego rozpisce. Aczkolwiek on cytował Pana słowa więc wydawało się to wiarygodne. Dopiero Pana dzisiejszy schemat faktycznie mówi o tym, że LIN to nie biało/niebieski tylko biały, wszystkie wcześniejsze schematy mówiły inaczej. Pozostaje mi tylko jeszcze raz rozebrać klapę obsadzić piny w złączu tak jak były oryginalnie, zasilanie mam i myślę, że wszystko powinno zadziałać. Jeszcze tylko mała prośba aby uświadomił Pan lukaszoo, że złącze kamery ma tylko 5 przewodów a nie 6 bo on również posługuje się schematem z Focusa i zgrywa wszechwiedzącego i mądrzejszego od radia albo po prostu nie potrafi liczyć lub czytać schematów.
ArturoW jest offline   Odpowiedź z Cytatem