Heja,
Szukałem innych postów, ale nic nie znalazłem...Czy ktoś z was ma Connecta w zestawieniu : 2019 1.5 TDCI 120KM automatyczna skrzynia biegów 8F35
Szukam info/opini na ich temat.
Po krótce, zakupiłem Connecta rok temu, przebieg 142k km, po 2K km, skrzynia zaczęła przeżucać biegi dość szybko, co powodowało sporo szarpania przy mniejszych prędkościach, a na autostradzie (tempomat na 120 km/h) przy stałej prędkości, automat zrzucał bieg niżej i zaraz z powrotem na bieg wyżej...regeneracja była nie możliwa, więc wymieniona była cała skrzynka na nową.
Na tę chwilę zrobiłem 13k km po wymiane i czasami zauważam, że przy zmianie biegów na dosłownie 1 sekundę obroty wyskakują na ok 2300 (czyli jak by się skrzynka wysprzęglała) i dopiero bieg wskakuje...
Ktoś coś wie na temat? Pytałem w Fordzie, ale nie mają żadnych odpowiedzi. Vanik idze na serwis w następnym tygodniu, więc jak ktoś ma jakąś radę czego szukać, to będę bardzo wdzięczny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.