Wymiana modułu PCM - Komputera
Witam, potrzebuję pomocy.W maju 2023 kupiłem Forda Edge ST 2,7 V6 biturbo 335 KM 2019 r sprowadzony w 2022 roku jako uszkodzony ze stanów.po dwóch miesiącach użytkowania zaczęły się problemy.swieci czek,później pojawiały się błędy komputera,który informował o wyłączeniu martwego pola,ruszania pod górę,asystent trzymania pasa ruchu i radar zderzenia czołowego.przy załączeniu tego ostatniego samochód szarpał skrzynią przy zmianie biegów w górę czy dół.doszlo też do tego że na zimnym silniku informował o niskim ciśnieniu oleju i wysokiej temperaturze płynu chłodniczego.wtedy auto nie chciało odpalić i zablokowało skrzynię biegów.pomoglo dopiero ręczne rozblokowanie linką pod kolumną kierowniczą.kilku elektryków rozłożyło ręce.wydaje mi się, że sterownik jest do wymiany ale tu jest problem.mam nr tego sterownika.wyprodukowany jest on w Meksyku przez Bosha.dzwonilem też do 2 ASO i twierdzą że nie mają oprogramowania do wersji z USA.zdaza się również, że samochód w trakcie jazdy traci biegi i jedzie tylko na jednym.może miał ktoś choć w odrobinie podobny przypadek bo u mnie to już chyba wszystkie plagi egipskie wystapiły.szukam kogoś kto ma odpowiedni komputer i oprogramowanie a najlepiej jakby miał opcję ściągnąć komputer zza oceanu.
Ostatnio edytowane przez SRS ; 16-11-2025 o 15:48
|