Temat: [Focus 1998-2004] Jaka skrzynia biegów będzie pasować
View Single Post
Stary 11-09-2023, 14:46   #69
irv
ford::amateur

Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: [Focus MK1] skrzynia biegow focus 1.8 tdci 74kW

tomao Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

udalo mi sie dostac skrzynie za 1050 po regeneracji (jakakolwiek ona byla), wygrzebałem alternator (ten jest uszkodzony, a zawsze mam 1 w zapasie) z zapasów w piwnicy, namierzam jeszcze ta dwumase gdzie znajde taniej i teraz mam dwa glupie pytania.

1. masz moze numery jakie sa dla
- polos kompletna lewa ?
- polos kompletna prawa ?

patrzylem wzglednie na ceny i nie jest tak zle, ale nie jestem pewien ktora mam brac i numery byly by pomocne.

2. dwumasa i sprzeglo komplet LUK (BR 0241 600 0044 00) - https://www.autoczescionline24.pl/luk-971803.html

zawiera dodatkowo
1 x Wysprzęglik centralny, sprzęgło (Nr artykułu: 510 0023 10)
1 x Zestaw żrub, koło zamachowe (Nr artykułu: 411 0119 10)

Czy naprawde jest potrzebny zestaw srub i wysprzeglik do wymiany kola i dwumasy, czy to tylko cos extra co dobrze miec, ale mozna uzyc to co sie ma? Pytam bo wiele innych zestawow nie ma tego, w uwagach jest to zaznaczone - i nie jestem pewien czy faktycznie musze wysprzeglik i sruby kupowac czy moge sobie odpuscic.

3. wygrzebalem z piwnicy takze 3l oleju do skrzyni biegow (2,8 dokladnie). Co prawda w dokumentacji serwisowej nie moge doszukac sie ile tego oleju tam wchodzi, ale na forum czytalem ze 2.5l (czy ktos moze potwierdzic / zaprzeczyc?).
irv jest offline   Odpowiedź z Cytatem