View Single Post
Stary 17-09-2023, 08:02   #72
lordwader
ford::advanced

Imię: wader
Model: Kuga mk2 lift; Focus mk3 lift
Silnik: 1,5 150KM; 1.5tdci 95KM
Rocznik: 2018, 2016
Domyślnie Odp: Dołożenie brakującego lusterka elektrochrom. i autom. wycieraczek

Cytat:
Napisał tomao Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czujnik deszczu aktywowany czy tylko automatyczne światła?
czujnik deszczu aktywowany - działa;
światła automatyczne działają - brak opcji opóźnionego wyłączania świateł, brak opcji włączania świateł po aktywacji wycieraczek przez czujnik deszczu. Przynajmniej ja tych opcji nie mogę wyczaić w menu licznika i nie za bardzo wiem co tam forscanem należałoby jeszcze włączyć żeby te opcje aktywować.

... udało się. Domyślne fabryczne ustawienie świateł było "nieprawidłowa wartość lub nie skonfigurowano" - (choć reagowały na czujnik światła), po zmianie na automatyczne pojawiły się poszukiwane opcje w menu tablicy rozdzielczej.

dotarłem jeszcze do opcji jak na foto, jakąś konkretną pozycję tam należy wybrać? Dodam, że moje lampy to klasyk z żarówkami H1/H7 oraz paskiem LED jako dzienne.
Fabrycznie ustawiona jest opcja 18.
Jest jeszcze w menu opcja "dimmed dipped headlights", ale jej rozumiem, że nie zmieniam i działa to tak, że na ustawieniu pokrętłem na "0" automatyczne włączenie świateł mijania jest na 70% ich nominalnej mocy, a na pozycji auto na 100% mocy?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg lights.jpg (92.5 KB, 14 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez lordwader ; 17-09-2023 o 17:10
lordwader jest offline   Odpowiedź z Cytatem