View Single Post
Stary 28-09-2023, 18:15   #2
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wkład bagażnika - lewarek i klucz (wersja z kołem zapasowym a wersja z zestawem)

Cytat:
Napisał slashowsky Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
Czy Kuga, która ma oryginalnie koło zapasowe ma inną głębokość i budowę bagażnika niż wersja z zestawem naprawczym?
[...]
Chyba żaden producent nie stosuje kilku wersji płyty podlogowej - czyli jednego z najdroższych elementów - w róznych wersjach, zależnie od koła zapasowego

Jeśli jest potrzebna rózna głębokość, to fabrycznie stosuje się pianki o róznej grubości

Jest to pokazane np. w wątku o wymianie zestawu naprawczego w Mondeo mk4

To jak fabryczne narzędzia mieszczą się pod kołem mozna zobaczyć np. w wątku o Mondeo mk4 lub Focusie mk3

2) Jest jedna niedogodność - nie tylko u Forda.
Jeśli mamy koło dojazdowe, to w razie awarii, zepsute koło pełnowymiarowe nie zmieści się na wysokość w zagłębieniu- wystaje nad płaszczyznę bagaznika

pozdrawiam
Arturek

Ponieważ mam dobry nastrój

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez arturek ; 28-09-2023 o 18:18
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem