View Single Post
Stary 07-10-2023, 14:11   #81
patryk.s
ford::beginner

Imię: Patryk
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6tdci
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: 1.6TDCI 115KM Znikający płyn chłodniczy

Jak pisałem ten post to ogrzewanie działało, ale nie podczas toczenia sie przez miasto. Jadac 90 na godzine juz grzalo niemiłosiernie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Obecnie minelo 30k km od tamtego czasu.

Z tym testem to nie wiadomo, jak na moje nie wychodził, moze delikatnie i powoli (test na opakowaniu mial ze ma to trwac okolo minuty.
Po przepałowaniu bulgotało dosyc mocno i plyn chlodniczy mieszal sie z odczynnikiem.

Tez mam nadzieje, ze to UPG bo jak pekla glowica to nawet nie wiem co mialbym zrobić…

Ewidentnie przez brak plynu troche sie gotowal co pewnie pogorszylo kondycje mam nadzieje uszczelki.

Bump: Ogólnie to jest tez tak, ze ten wskaznik na desce rozdzielczej pokazuje ze sie grzeje jak temperatura na czujniku w test mode albo na obd ma 110 stopni, a wczesniej pokazuje ze jest 90st, stad wczesniej nie mialem podejrzen ze cos jest nie tak.

Ostatnio jak zalałem plynem to przez chwile grzało, ale potem wyprzedzalem i przestalo bo wszystko splynelo po nadkoli…

Znikajacy plyn to zauwazylem dopiero cisnac 2-3 lata temu autostrada 400km caly czas majac 160kmh

Ale znowu, temperatura na desce byla ok, a przy jezdzie do okolo plota grzalo i plyn tez wracal do zbiorniczka, wiec nie mialem podejrzen..
patryk.s jest offline   Odpowiedź z Cytatem