NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego)
Nie, ale część użytkowników dezaktywuje BMS aby wyłaczyć ASS i stąd wywiązała sie dyskusja.
Cytat:
|
Nie Kolego. Problem jest w tym, że Kolega mając standardowego poliftowego S-maxa MK2 z silnikiem 2.0 EcoBlue i skrzynią 8F40, wyprodukowanego 30 października 2019 roku myśli, że ma "specjalny rodzaj auta, jedyny na świecie".
|
Otóż ja niczego nie myślę, ja napisałem jak jest. Może jakiś Luigi na kacu nie kliknął tego co miał kliknąć?
Cytat:
|
Otóż Kolegi S-max z 2019 roku jest dokładnie taki sam, jak wiele S-max'ów MK2 poliftowych, w jakich zdarzyło mi się siedzieć z komputerem.
|
Ba, jest nawet gorszy bo fabrycznie nawet kamery nie miał więc bieda...
A i oczywiście ma te ****iane wtryskiwacze z wadliwej serii...
Cytat:
Jedyne, co go może wyróżniać, to zainstalowany jeszcze w Niemczech moduł "start-stop killer".
Sami tu na forum swego czasu takie moduły "produkowaliśmy" i rozsyłaliśmy do chętnych. Po zamontowaniu i podłączeniu do klawisza "ASS" powodowały dokładnie takie zachowanie, jak Koledze "wydaje się być z fabryki".
|
Helmut musiałby nienawidzić ASS bardziej niż Polaków, skoro w aucie w którym przyżydził kasy na kamerę cofania zainstalowałby "start-stop killer" na gwarancji i w przeciągu tych 100 [słownie: stu] km które tym autem przejechał w styczniu 2020. Potem dostał strzała w prawy tył, ubezpieczyciel orzekł szkodę całkowitą a auto pojechało na lawecie do kraju 'polonische banditen". Następny właściciel też był takim gadżeciażem że kamery nie zamontował a przy prezentacji auta sam mi pokazywał przycisk do wyłączania tego "****ianego ASS". Więc wątpie że mam coś doinstalowane. Napisałem po prostu jak działa to u mnie.
Cytat:
|
Może sobie Kolega odszukać stosowny wątek w dziale Mondeo.
|
Nie omieszkam.
Kończąc te wypociny - nie kwestionuję twojej wiedzy. Nie mam ku temu żadnych podstaw. Ja Forscanem to sobie umiem błędy odczytać i wykasować. I może moje auto ma gdzieś zaznaczone jakąś opcję której inni nie mają - nie wiem - ale to że nie muszę wyłączać ASS za każdym razem po prostu mnie cieszy. Tak jak podgrzewana kierownica.