Mam obecnie dokładnie ten sam problem, auto nie odpala a jak już odpali to natychmiast gaśnie. Wygląda mi to na problem dotyczący zasilania paliwem. Dzisiaj ma mi przyjść czujnik ciśnienia wtrysku bo pokazuje błąd już chyba ze 3 lata (a 3 lata temu też był wymieniany bo fordzika uziemiło tak jak teraz). Jak odżyje to napiszę ale to dopiero wieczorem jak wrócę z pracy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy okazji zapytam ludzi którzy mieli styczność uwalonymi świecami żaowymi: Common Rail da radę zapalić jakby mu świece padły? Mam w planach to sprawdzić jako następne bo u mnie sytuacja wyglądała tak: pojechałem w trasę kilkadziesiąt kilometrów bez problemów, zostawiłem CMAX'a na parkingu na jakieś 2 godziny po czym ciężko go było już zapalić. Następnie w połowie drogi mi się przyduszał przy dojazdach do skrzyżowań. Dojechałem do domu, zgasiłem i na rozgrzanym zapalił normalnie, dopiero jak się schłodził to był problem. Dlatego myślę też o świecach ;]