Temat: [Mondeo 2007-2014] 2.0 TDCI - płukanka silnika, warto?
View Single Post
Stary 26-10-2023, 16:20   #36
Wodzu1982gw
ford::amateur

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo titanium S
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
Domyślnie Płukanka - Hit czy kit

Panowie.
Naoglądałem się troszkę na Youtubach i jedni zachwalają inni odradzają. A ja sam nie wiem, bo coś ciągnie do tego ale rozum podpowiada coś innego.

Jak to jest z tą płukanką - silnika, wtrysków

Coraz więcej na rynku pojawia się preparatów do płukania silników jak i wtrysków ale chciałbym poznać wasze zdanie, zdanie którzy stosowali i stosują - czy możecie wypowiedzieć się co do płukanek ? Warto czy nie ? Jakie zmiany itp.

Pacjent to moje maleństwo - Mondeo Titanium S z 2014r 2.0 Diesel 163 kucy przebieg ma 198tys z racji tego ze niebawem będę wymieniał rozrząd tak też pomyślałem o płukance zarówno dla silnika jak i dla wtrysków
Czy operacja jest wykonalna samemu - posiadam garaż, kanał i niezbędne narzędzia do wymiany oleju itp.
Osobiście nigdy nie stosowałem takich specyfików dlatego proszę was o pomoc i napisanie w temacie.

prosiłbym także o szczegóły jak to użyć zarówno dla silnika jak i wtrysków oraz o firmy jakie polecacie jakie używacie do tego zabiegu.
Słyszałem o LiquyMoly i o tec 2000 ale co do jakości i skuteczności nie wiem nic więcej.
Proszę o pomoc.
Wodzu1982gw jest offline   Odpowiedź z Cytatem