Cytat:
|
Poraz drugi wymieniłem olej w skrzyni biegów, ale w innym Fordzie, przez śrubę, której ponoć pod żadnym pozorem nie należy ruszać i jest ok! Auto ustawiłem na zjeździe przodem niżej i zleciało ok. 2 litrów. Olej miał już 13 lat, więc mu się należało [emoji5]. Pamiętać tylko, by przy wykręconej śrubie nie ruszyć linek wybieraka, bo ponoć może być problem.
|
Ta śruba to korek spustowy, a jednocześnie jej budowa, czyli "wbudowana" kulka na sprężynie, sprawia że kiedy ruszamy lewarkiem zmiany biegów do przodu i do tyłu, powiedzmy wrzucając jedynkę, dwójkę, to poruszający się w środku wałek z trzema wycięciami, środkowe to luz, poprostu zaskakuje na tej kulce, a raczej kulka wskakuje w te wycięcia określając położenie tego wałka. Znalazłem w sieci rysunki techniczne tej skrzyni bo też się oczytałem bzdur że nie wolno ruszać tej śruby, a jeśli już, to żeby tylko nie ruszyć lewarkiem, ale takie bzdety wypisują tylko ludzie którzy gdzieś o tym słyszeli, czytali, lub ktoś im mówił, ja to sprawdziłem osobiście, śrubę się wykręca, dobrze żeby tył auta był lekko podniesiony, schodzi ponad 2l oleju, lewarkiem też można ruszać kiedy ta śruba jest wykręcona, i nic się nie dzieje.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka