View Single Post
Stary 29-10-2023, 12:01   #4
MasterBurn
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK4 Kombi
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: 2.2 175KM - trzecia wymiana uszczelniacza wału

Cytat:
Napisał franciszekmg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszyscy mechanicy wymieniają uszczelnienie wału, pakują silikon, który częściowo załatwia sprawę by po dłuższym lub krótszym czasie nadal ciekło. Należy trochę poczytać, zasięgnąć informacji, dowiedzieć się co to za silnik i zajrzeć do serwisówki peugeota. Tam niespodzianka. Wymiana uszczelniacza wału wraz z uszczelnieniem podpory 4 panewki wału co 10 lat lub 180 tyś. Właśnie puszczają uszczelnienia podpory 4 panewki wału, koszt 2 uszczelek śmieszny.
Właśnie mechanik mi to samo powiedział aby dowiedzieć się co jeszcze w tym silniku należy wymienić bo to nie jest normą by co dwie wymiany oleju jechać i zrzucać sanki ;/

Muszę się ciężko zastanowić, bo teraz czeka mnie większa inwetycja - dwumasa + sprzegło (dwumasa -350kkm ujechała i nadal uważam że 60kkm by nawet nie dała znaku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), musiałbym to teraz ogarnąć przy jednej robocie aby już tam nic nie grzebać..

Mam rówież wycenę z ASO i nic poza uszczelniaczem nie ma wypisanego.

Spróbuję jeszcze jutro podzwonić po Fordowskich specjalistycznych warsztatach co oni na to i czy by mi to umieli ogarnąć tak na cacy.

Dziękuje bardzo za podpowiedź

Ostatnio edytowane przez MasterBurn ; 29-10-2023 o 12:03
MasterBurn jest offline   Odpowiedź z Cytatem