Cytat:
|
Wszyscy mechanicy wymieniają uszczelnienie wału, pakują silikon, który częściowo załatwia sprawę by po dłuższym lub krótszym czasie nadal ciekło. Należy trochę poczytać, zasięgnąć informacji, dowiedzieć się co to za silnik i zajrzeć do serwisówki peugeota. Tam niespodzianka. Wymiana uszczelniacza wału wraz z uszczelnieniem podpory 4 panewki wału co 10 lat lub 180 tyś. Właśnie puszczają uszczelnienia podpory 4 panewki wału, koszt 2 uszczelek śmieszny.
|
Właśnie mechanik mi to samo powiedział aby dowiedzieć się co jeszcze w tym silniku należy wymienić bo to nie jest normą by co dwie wymiany oleju jechać i zrzucać sanki ;/
Muszę się ciężko zastanowić, bo teraz czeka mnie większa inwetycja - dwumasa + sprzegło (dwumasa -350kkm ujechała i nadal uważam że 60kkm by nawet nie dała znaku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), musiałbym to teraz ogarnąć przy jednej robocie aby już tam nic nie grzebać..
Mam rówież wycenę z ASO i nic poza uszczelniaczem nie ma wypisanego.
Spróbuję jeszcze jutro podzwonić po Fordowskich specjalistycznych warsztatach co oni na to i czy by mi to umieli ogarnąć tak na cacy.
Dziękuje bardzo za podpowiedź