Cytat:
Ku pokrzepieniu serc: ja też miałem taką sytuację, sprawdziłem wszystko co się dało, nawet odpalałem silnik ze zdjętą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.pokrywą klawiatury i stetoskopem osłuchiwałem dźwigienki zaworowe - czy to nie któryś samoregulator stuka. Nic to nie dało, mądrzy mechanicy powiedzieli jeździć, jak się hałas powiększy, wtedy przyjechać. No i jeździłem. Hałas się - owszem - powiększył, tyle że nagle i przy prędkości autostradowej. O kilka sekund za długo myślałem co robić... Jak walnęło, to korbowód poleciał w kosmos. Dziura w bloku jak pięść.
Diagnoza wtedy już była prosta - obróciła się panewka korbowodowa. Silnik do wymiany.
|
Zasadniczo nie miałbym z tym problemu, gdyby to się po prostu pojawiło w trakcie jazdy. Zgasiłem, tydzień później odpaliłem i się zaczęło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Biorąc pod uwagę, że remont tego silnika nie jest opłacalny, to chyba nie pozostaje mi nic innego jak czekać aż się rozsypie. Rozrząd nowy, alternator, rozrusznik po regeneracji, pompa, wtryski, pompa wody, rolki, napinacz, sprzęgło, dwumasa. Cisną się pewne słowa na usta, ale są uznawane za obraźliwe i wulgarne, więc ich nie wypowiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Nerw tylko człowieka szarpie.