View Single Post
Stary 02-11-2023, 12:35   #9194
AstraC
FCP member

Imię: Grzesiek
Model: Vectra B / S-Max II
Silnik: 2.2 DTI / 2.5 ale turbo nie ma
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał paoloWawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To ma dwojakie zastosowanie. Po pierwsze (i to jest to co miałem na myśli powyżej), gdy auto wykrywa że stanąłem jako pierwszy na światłach to odpala na środkowym ekranie widok z przedniej kamerki, i mam wówczas widok m.in. na sygnalizator, którego fizycznie nie widzę siedząc w normalnej pozycji w samochodzie, nie muszę zatem nachylać się i wyglądać przez szyby w oczekiwaniu na zielone tylko po prostu patrzę sobie na ekran.
W sumie to S-Max z przednią kamerą by to opędził, bo widzi na prawdę szeroko, w sumie kwestia softu pewnie.

Cytat:
Napisał paoloWawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Drugie zastosowanie to takie że w newralgicznych momentach prowadzenia do celu (np jakiś skręt czy zjazd z ronda) ekran dzieli się na pół, na jednej połówce masz mapę, na drugiej obraz z kamerki z nałożonymi instrukcjami dot. jazdy, i pokazuje Ci strzałka na rzeczywistym widoku drogi gdzie masz skręcić.
Ford pokazuje niestety tylko grafikę, a nie nałożone na obraz z kamery - to fajne, choć bardziej przydało by się w Google Maps lub czymś z Apple lub Android Auto. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.