hej,
mam problem z założeniem plastiku wewnętrznego osłaniającego słupek A od strony pasażera. Musiałem to odpiąć aby uchylić podsufitkę, a teraz nie umiem tego założyć. Jest tam też jakaś tasiemka i kable a pod podsufitką jest poduszka powietrzna więc trochę się boję bo nie wiem czy np. pociągnięcie tego sznurka lub czegoś innego nie spowoduje, że ta poduszka odpali
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po oderwaniu widzę, że 2 zatrzaski puściły i niestety nie są one na wcisk tylko jakby na wsunięcie...:
1. Na zdjęciu B i C widać zatrzask górny - widać taką żółtą plastikową tasiemkę i zastanawiam się czy nie powinienem jej wyrwać i wtedy wsunąć w ten plastik szary po lewej. Jeśli tak to czy powinienem wyrwać sam żółty plastik z prawej strony czy może powinienem wyrwać ten czarny plastik w który wchodzi żółty i wtedy wsunąć w ten szary po lewej?
2. Na zdjęciu A widać z kolei biały zatrzask po prawej wciśnięty w jakiś inny platik czarny który z kolei jest wciśnięty w szary po prawej. Pytanie takie samo - czy mogę to wyrwać? Jeśli tak to czy wyrwać biały czy czarny?
Czy może jednak powinienem to zdjąć całkowicie? Nigdzie na necie nie mogłem znaleźć instrukcji jak to się robi w C-Max. Może ktoś z forum wie.