Cytat:
|
Nooo to jest bardzo przykre. Jeszcze fiesta?. Mniejszy i lżejszy samochód.
|
No właśnie, skoro mniejszy i lżejszy samochód pali 7 litrów to nie muszę chyba tłumaczyć, na ile wiarygodne jest Twoje 6 litrów w Focusie z tym samym silnikiem.
Cytat:
|
Tak czy inaczej. Dzisiaj w nocy jadę do Białki Tatrzańskiej. Skasuję wskazania licznika. Zrobię foto przy wyjeździe z domu i na miejscu. Mogę jeszcze zrobić zdjęcie paragonu po przyjeździe na miejsce gdy będę tankować do pełna. Trasa ok 400 km. Dwie osoby. Jak ktoś nie wierzy to mogę mu wysłać na priv fotki.
|
Co ma Białka Tatrzańska do ciągłej jazdy 140 km/h autostradą? Chyba że chcesz zatankować po wjeździe na autostradę i sprawdzić wynik po zatankowaniu przed zjazdem z autostrady.
Cytat:
|
PS. Kiedyś opisywałem mój przypadek. Też mi palił 7 -7,5 litra na autostradzie. Okazała się uszkodzona sonda lambda (pierwsza). Po jej wymianie spalanie spadło o ponad litr.
|
No to niezły musiałby być przypadek, żeby kilka nowych egzemplarzy, którymi jeździłem, miało uszkodzone sondy lambda.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.