Cytat:
|
Zastanawiam się nad wymianą mojego S-Maxa 4x4 2.0 TDCi 2016 na nowszego z rynku krajowego lub zagranicznego.
|
Podziele się wrażeniami ze swojego punktu widzenia, czyli posiadacza ST-Line z silnikiem 2.0 i napędem AWD.
Cytat:
|
Rozrzut mam duży bo bardziej podoba mi się ST-Line, a Vignale oferuje większy komfort, 4x4 lub hybryda.
|
Ja zdecydowałem się na ST-Line, bo zdecydowanie bardziej mi się podobał. Jak kupowałem swojego, to Vignale też były dostępne, ale wizualnie one do mnie nie przemawiały. Stąd wybór wersji ST-Line właśnie. Nie ukrywam, że też*zależało mi na napędzie AWD.
Cytat:
|
2) w ST-Line jest dużo twardsze zawieszenie ? jak z komfortem ?
|
Nie jeździłem wersją Vignle więc nie mam jak porównać. Ale mogę porównać ST-Line do poprzednio posiadanych nowych aut w postaci Renault Scenic czy C4 Picasso, które były dużo bardziej miekkie. I zdecydowanie ST-Line wygrywa, mimo, że ma wyczuwalnie twardsze zawieszenie, to jest bardzo komfortowy. Uważam, że jak na tak ciężkie auto twardsze zawieszenie sprawuje się znacznie lepiej. Żeby nie było, to żadne dziury są mu nie straszne, a mieszkam w okolicy gdzie drogi pozostawiają wiele do życzenia i czasami muszę jeździć drogą gdzie jest dziura na dziurze. Zawieszenie naprawdę wszystko ładnie wybiera, i nie czuć tego za bardzo w środku. Dodatkowo to auto naprawdę świetnie się prowadzi - już wiem co to jest to legendarne prowadzenie Forda
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tutaj jest zdecydowanie lepiej niż w dwóch wspomnianych francuskich poprzednikach. Układ jezdny jest naprawdę precyzyjny, a sama jazda jest przyjemnością. Nie wróciłbym do bardziej miekkiego zawieszenia. Tutaj w ST-Line jest wg mnie wszystko dobrane idealnie i zestrojone z sobą tak jak zestrojone być powinno.
Cytat:
|
Ostatecznie skłaniam się do Vignale i dokupić mu elementy z St-Linie tylko trzyma mnie napęd na 4x4. Co sądzicie ?
|
Mi też zależało na napędzie AWD. Ciągne Fordem przyczepę kempingową, więc uważałem, że AWD się przyda. Do tego w mojej okolicy zimą nikt niczego nie odśnieża więc też uznałem, że AWD zrobi robotę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi niczego z wyposażenia w ST-Line nie brakuje, ale z opcji dodatkowych mam skórzaną tapicerkę. Fakt latem może wentylacja foteli się przydać, ale jak piszą poprzednicy to działa ona trochę kulawo. Samo wyciszenie auta dla mnie jest wystarczające i auto jest wyciszone naprawdę bardzo dobrze.