View Single Post
Stary 05-12-2023, 19:12   #424
bobanr
ford::advanced

Imię: Rafał
Model: S-max
Silnik: został tylko 2.5 FHEV
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Hybryda - kto już ma, wrażenia i odbiór

Trochę czekałem oby odpisać i zająć poparte doświadczeniem stanowisko.
Cytat:
Napisał lukast Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1)
Witam. Jeżdże FHEV od roku - nadeszły pierwsze mrozy i wrócił problem jaki ujawnił sie już zeszłej zimy - nie zamykają mi się na mrozie drzwi - losowo - nie ma reguły które. Nie ma problemu z otwieraniem - ale po otwarciu nie chcą załapać, co jest mega problematyczne. Dopiero po rozgrzaniu auta problem znika. Czy ktoś się może z tym spotkał ? ASO póki co rozkłada ręce...
Parkuję pod chmurką. I nie mam takiego problemu.

Cytat:
Napisał lukast Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak wam działa ogrzewanie przedniej szyby teraz w te mrozy?
Jeśli mówimy o ogrzewaniu elektrycznym szyby, to mam wrażenie, że jest to podobny poziom. Do -4(5stopni) jakoś działa i to działanie widać, poniżej tych temperatur zawsze były problemy. Tu potrzeba czasu.

Jeśli chodzi o moje spostrzeżenia, to świetną sprawą jest zdalne uruchamianie pojazdu.

Denerwuje mnie odgłos przy składaniu lusterek, jęczą/piszczą jak emeryt na tajskim masarzu.