View Single Post
Stary 15-12-2023, 01:11   #2
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: Nagrzewnica elektryczna PTC (ver Vigniale, ale pewnie inne tak samo)- dołożenie

Cytat:
Napisał elmystico Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
za osłoną pod schowkiem pasażera znalazłem ( po dłuższym szukaniu, jest taka osłona jakby "od spodu", nad stopami pasażera) wtyczkę do kabla nagrzewnicy! była w niej nawet pusta kostka, na jej miejsce zapiąłem kabel. Wszystkie kable w dalszej części w kierunku skrzynki rozdzielczej wydają się kompletne.
Ja niestety w mondeo musiałem dołożyć bo wiązki fabrycznej nie było. Jeszcze zostało mi podłączenie do BCM i aktywacja.

Cytat:
Napisał elmystico Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ostatnio padł mi akumulator (chyba uda się go jeszcze uratować- w sumie kompletnie mi się to nie opłaca ale ambicja wygrała :-)
Jeśli BCM widzi słaby akumulator to może PTC nie uruchomić tak jak to często się z przednią szybą grzaną zdarza. Tu jest jakiś "inteligentny" system zarządzania prądem.
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem