Cytat:
|
Ktoś próbował zamontować opony 235/55 R18 zamiast standardowych 235/50?
Nie trze nic, elektronika nie świruje, auto się nie robi krowowate?
|
Różnica średnic wyniesie 24,5 mm, prawie 3,5%. Przekłamanie będzie rzędu niemal 4 km przy 100 km/h. Znaczy na rozmiarze 235/50/18 będziesz jechał*wolniej niż*wskazuje licznik.
Pytanie w jakim celu chcesz montować takie opony?
Bump:
Cytat:
|
Tak, ale to +15k do Titanium, a to za same fotele dużo, dodatkowo ja NIE chciałem ST-LINE z uwagi na utwardzone zawieszenie i czarną górę wnętrza.
|
To jest właśnie dobre. Mi się żadna inna wersja nie podobała, ba w ogóle mi się nie podobał S-Max i go nie rozważałem przy poszukiwaniu nowego auta, aż do momentu jak na ulicy zobaczyłem wersję ST-Line
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I to było to, auto mi się tak spodobało, że teraz je mamy. Żadna inna wersja nie wchodziła w grę, nawet Vignale, który był mogłem mieć praktycznie w tej samej cenie - różnica była rzędu kilku tysięcy.
Samo zawieszenie paradoksalnie wcale nie jest jakieś twarde. Jeździ się bardzo komfortowo i przyjemnie. No ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do foteli to ja akurat mam full skórę, a nie to co było w standardzie. Na razie sprawuje się bardzo dobrze.