Cytat:
|
Do sterowania klimatyzacją wystarczy sam MS-CAN - który nie ma wpływu na możliwość (a dokładniej brak możliwości) konfigurowania Sync2.
Zapewne I-CAN (MM-CAN) też jest prawidłowo podłączony bo Sync2 by nie startował. Więc HS-CAN do weryfikacji.
|
Cześć
@
tedi_k
temat bardziej związany z sync 1.1 od Focus mk3 FL dla którego przepinam wiązkę do wtyczki BT/VC i zaintrygowałeś mnie powyższym ponieważ o ile dobrze podłączyłem HS-CAN pod wtyczkę w nogach pasażera to na wtyczce od APIM:
PIN 16 CTRL MOD. - MULTIMEDIA CAN BUS HIGH (SYNC 1) I CAN +
PIN 17 MULTIMEDIA CAN BUS LOW (SYNC 1) I CAN -
Podpiąłem do wiązki BT/VC na przewodach które były takiego samego koloru i piny są opisane:
14 I HS CAN +
15 I HS CAN -
Wydaje mi się że coś skopałem ale mogę się mylić? Bo widzę że piszesz o trzecim wariancie MS-CAN.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
MS-CAN
MM-CAN
HS-CAN
Chyba zrobię tak jak na rosyjskim forum i się wlutuje we wtyczkę od ACM bo mam dziwnne zjawisko, wszystko działa na jałowo i po włączeniu zapłonu przestaje działać dźwięk na ACM z APIM na mediach z BT audio i USB ale na FCDIM wszystko się wyświetla i utwór gra w tle bez dźwięku.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1 to jest + 12 V
2 to jest pin 14 (can +)
3 to jest pin 15 (can-)
4 to jest masa