Odp: Nagrzewnica elektryczna PTC (ver Vigniale, ale pewnie inne tak samo)- dołożenie
Wczoraj uruchomiłem! Ale pora była naprawdę późna jeszcze dokładnie nie przetestowałem.
Co zaobserwowałem- całkiem szybko zaczyna lecieć ciepłe powietrze, ale przez tą chwilę co testowałem wentylator będąc w trybie Auto wcale nie zwiększał obrotów.
Tym niemniej jeśli zwiększałem obroty wentylatora ręcznie wciąż leciało ciepłe powietrze, a więc sterowanie musiało zwiększać moc nagrzewnicy, żeby utrzymać temperaturę przy zwiększającym się strumieniu powetrza.
Potestuję więcej dam znać.
Kilka szczegółów technicznych, które komuś mogą się przydać.
ELMconfig zgłaszał jakieś problemy że nie wspiera jakiegoś modułu w moim aucie- nie mogłem odczytać aktualnych ustawień.
Tym niemniej udało mi się wysłać komentę aktywowania nagrzewnicy- guzik "SEND" jest ukryty trzeba odsłonić dodatkową ramkę okna programu.
Wcześniej próbowałem coś zrobić FORscanem, nie ma problemu odczytał wiele parametrów, wiele dał możliwości wysłania komend ale akurat w przypadku mojego auta ani stan ani żadne opcje dotyczące nagrzewnicy w ogóle nie były dostępne.
Na koniec kolejna paczka zdjęć.
|