Temat: [Mondeo 2007-2014] Nie reaguje na pedał gazu całkiem
View Single Post
Stary 21-12-2023, 08:54   #1
emilnymka
ford::amateur

Imię: Emil
Model: MK4
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Nie reaguje na pedał gazu całkiem

Witam,

Mam taki problem z Mondeo 2.0 TDCI 140km 2010r. Po odpięciu klemy stracił całkowicie reakcje na pedał gazu. Auto normalnie odpala, da się jechać tylko bez gazu. Z aku może to tylko przypadek że akurat w tym momencie padło ( miesiąc wczesniej zmieniłem na nowy akumulator i takiego cyrku nie było ). Kleme zdjąłem w celu zresetowania radia. Nie wywala żadnego błedu, sprawdzane 3 komputerami, wartości z potencjometru są prawidłowe ( czyli wciskam gaz na kompie to pokazuje a obroty ani drgną.
Sprawdzona klapa plus druga sztuka bez efektu, drugi pedał również nic nie zmienił. Auto było u 2mechaników i jednego elektronika od Forda co robi programy itp, ale poddał się. Mapa cała, sterownik również wygląda na cały, sprawdziłem wiązkę na szybko, rozpinałem sterownik i wszystko wygląda jak nowe. Auto jest po przekładce na manual przez poprzedniego własciciela, więc totalnie nie wiem gdzie i czego dalej szukać. Stop się nie pali, wciskanie naraz gaz hamulec nic nie zmienia. Chyba, że jest chętny na naprawę w okolicach Mińska/ Warszawy/ Siedlec.
emilnymka jest offline   Odpowiedź z Cytatem