Temat: [S-MAX 2015- ] Samodzielne doposażanie
View Single Post
Stary 22-12-2023, 12:17   #19
castrol
ford::average

Model: S-Max ST Line
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Samodzielne doposażanie

Cytat:
Napisał bombonik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
castrol - reflektory są LED.
.
W ST-Line w standardzie były dzienne LEDY + reflektory halogenowe projekcyjne z żarówkami H7. Reflektory w technologii Ford Dynamic LED, które automatycznie dostosowują kształt i zasięg strumienia świetlnego do warunków otoczenia i kierunku jazdy były dostępne w pakiecie X. Więc jeśli nie masz w tej wersji pakietu X, to będziesz miał tylko światła led do jazdy dziennej + H7.

Dokładnie takie:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Możesz dać jakiegoś linka do takiego konkretnego auta? Albo jakąś specyfikację?

Bump:
Cytat:
Napisał bombonik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Twierdzi, że 7 miejscówki z panoramą to ogólnie rzadkość, a jak już to nie w bogatym wyposażeniu (odwrotnie niż 5cio miejscówki, które jeśli miały juz panoramę, to zazwyczaj, wg niego, także wszystko inne co możliwe)
.
Coś kręci. W ST-Line bogate wyposażenie było wraz z pakietem X. Osobno tych rzeczy w wielu przypadkach w ogóle nie można było skonfigurować poza pakietem (np. elektryczna klapa bagażnika, system BLIS). Sam szklany dach nie miał nic wspólnego z pakietem i wymagał osobnej dopłaty. Dokładnie tak jest u mnie, mam pakiet X i szklany dach. Jak kupowałem swojego na początku tego roku to bez problemu można było znaleźć wersje 7 miejscowe zarówno z pakietem X jak i z panoramą. Po prostu ten Twój model tak został przez kogoś skonfigurowany. Prawdopodobnie też dlatego jest problem z jego sprzedażą, bo jego wyposażenie na dzisiejsze standardy jest mało atrakjcyjne - chociażby zwykłe reflektory halogenowe

To zawierał Pakiet X:
  • System nawigacji satelitarnej Sony CD/MP3 z Ford SYNC 3 i DAB+ z system nagłośnienia Premium (12 głośników Sony w tym subwoofer) - standard dla wersji Vignale
  • Reflektory w technologii Ford Dynamic LED - standard dla wersji Vignale Adaptive Cruise Control ze Stop&Go - tempomat adaptacyjny z funkcją automatycznego zatrzymania i ponownego rozpoczęcia jazdy (Stop&Go)
  • Blind Spot Information (BLIS) z Cross Traffic Alert (CTA) - system monitorowania martwego pola widzenia w lusterkach z funkcją ostrzegania o pojazdach nadjeżdżających z prawej lub lewej strony, podczas manewru wyjazdu tyłem z miejsca parkingowego
  • Active Park Assist - system wspomagający wykonanie manewrów parkowania równoległego i prostopadłego oraz wyjazdu z równoległego miejsca parkingowego
  • Pre-Collision Assist - system wspomagający kierowcę w unikaniu lub zmniejszaniu skutków kolizji z poprzedzającymi pojazdami lub pieszymi
  • Kamera parkowania z przodu - z szerokim kątem widzenia
  • Kamera ułatwiająca parkowanie tyłem - standard dla wersji Vignale
  • Drzwi bagażnika zamykane/ otwierane elektrycznie i bezdotykowo
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Bez-nazwy-1.jpg (52.4 KB, 142 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez castrol ; 22-12-2023 o 12:44
castrol jest offline   Odpowiedź z Cytatem