Cytat:
|
Czy u was też czasami zdarza się, że benzynowy Focus wyczuwalnie szarpie przy dodawaniu i odejmowaniu gazu? Najczesciej jest to przy prędkości ok 80 km/h 4 bieg obroty powyżej 2 tyś. Tryb Normal lub Sport.
Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka
|
Cześć. Zdarza mi się coś takiego przy odejmowaniu gazu, nie mam pojęcia w jakich sytuacjach bo jest to bardzo rzadkie zjawisko.
Bump: Chciałem się z Wami podzielić jednym dosyć śmiesznym, ale pouczającym doświadczeniem. Od momentu zakupu auta słyszałem jako kierowca szum w okolicach lusterka, zaczynający się od ok. 80 km/godz. Zgłosiłem to nawet do ASO jako problem przy nowym aucie. Odpowiedź ASO - uszczelki muszą się ułożyć. Czekałem więc, no bo nie miałem nigdy nowego auta, które dodatkowo przestało jakiś czas od wyprodukowania do dnia sprzedaży. Potem jeździł pracownik innego ASO, nic nie wzbudziło jego podejrzeń. W tym tygodniu, trochę przypadkowo, wcisnąłem kilka razy przycisk od zamykania szyb. Dopiero za 2-gim czy 3-cim razem szyba doszła do "końca". Szum ucichł. Najlepsze jest to, że gościu który sprzedawał mi auto, pracownik Forda, twierdził, że jest zakochany w Focusie i tylko tymi samochodami jeździ, a tu nie zwrócił uwagi na taki szczegół. Mnie zajęło 3 miesiące, ale mam nadzieję, że będę się cieszył spokojem. Swoją drogą, mam naprawdę dość podejścia ASO do tematów trochę cięższych niż wymiana oleju za którą trzeba słono zapłacić, ale to już nie temat na ten wątek....