Hej,
Pacjent - Mondeo z 2007 z radiem Sony - od dłuższego czasu Radio zaczęło wariować w sposób - wygląda na to, że dość popularny - po włączeniu wyświetla hasło '1 Hour' i generalnie potrafi zachowywać się bardzo losowo - wyłączy się po kilku chwilach, kiedy jest zupełnie wyłączone (nie stand-by) w czasie jazdy się włączy i gra, czasem traci godzinę/datę żeby wróciła po następnym uruchomieniu. I najważniejsze - przy zamkniętym aucie nawet potrafi się nie wygasić lub z wyłączonego przejść w stand-by sam z siebie w nocy. Prawdopodobnie to też kosztowało mnie już 2 razy wyzerowanie akumulatora (3.63V po jednym dniu bez jeżdżenia). Nie trafiały mi się żadne inne przypadłości, które zauważyłem jako popularne przy tej usterce - cała kontrola radia z kierownicy działa normalnie itp. Jedynie kilka razy zgasł mi zupełnie ekran na licznikach ale cudownie wracał np następnego dnia (niewielki problem bo po prostu nie widać było przebiegu). Podstawowe zegary z małym ekranem, żaden Convers...
Złodzieja prądu jeszcze będę szukał tak czy inaczej po wszystkich bezpiecznikach, ale chciałem się podpytać o kilka rzeczy:
1) Wymienione objawy to tak jak udało mi się znaleźć problem na zegarach? Jeśli to zimne luty to wystarczy je ładnie poprawić (z czym dam sobie radę - ewentualnie może wskazówka dla ułatwienia w którym obszarze je lokalizować) czy wymagać to może większej zabawy (z czym pewnie już sobie nie poradzę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Jeśli to coś bardziej skomplikowanego ale naprawialnego, zna ktoś może dobre miejsce w Łodzi/ okolicach gdzie można nad problemem się pochylić?
2) Znalazłem w którejś dokumentacji, że bezpiecznik od audio jest pod schowkiem pasażera, ale też widziałem w tabeli jakąś pozycję oznaczoną 'SONY' czy jakoś tak, jak mnie pamięć nie myli w bagażniku)- w którym miejscu namierzyć bezpiecznik konkretnie od radia jakbym chciał przynajmniej tymczasowo zabezpieczyć się przed potencjalnym złodziejem prądu?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
3) Jaki powinien mniej więcej być pobór prądu na spoczynku? tzn powyżej jakiego poboru szukać złodzieja (wersja chyba Trend, niewiele tam dodatków)?
Sorki za długi post i z góry dzięki wielkie za pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.