Odp: 2.0 Ecoblue - P008A 21-26 Zbyt niskie ciśnienie po stronie niskiego ciśnienia
Przy próbie kasowania błędów w fordscan, błąd kasuje się i pojawia podczas kręcenia rozrusznikiem. Auto nawet od czasu do czasu na 1-2 sekundy zapala i gaśnie. Wygląda tak jakby paliwa brakowało albo sterownik odcinał zapłon. Adblue wyłączone (wprogramowane) ze sterownika już po awarii aby wyeliminować problem z Adblue.
Sprawdziłem zasilanie paliwa, przy silniku, normalnie leci. Sprawdziłem powrót też przy silniku i też leci (po włączeniu zapłonu przez 30 sekund aż pompa nie wyłączy się).
Wymieniliśmy już zbiornik paliwa (razem z pompa, itp z drugiego naszego Customa) i nadal nic. Przepompowaliśmy około 5 litrów już z nowego zbiornika (gdzie było nowe paliwo) do bańki jak na drugim filmie i nadal to samo.
Nie mam już pomysłu w czym możne być problem...? Co wymienić z drugiego Customa na podmiankę aby zdiagnozować problem.
Non stop pojawia się błąd niskiego ciśnienia po stronie niskiego ciśnienia czyli P008A:21 z rożnymi rozszerzeniami błędu tj. 21-2F, 21-2E, 21-26, 21-27, 21-28
|