Temat: [Mondeo 2007-2014] Dołożenie tempomatu
View Single Post
Stary 30-12-2023, 12:58   #2885
kristo123
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4 kombi
Silnik: 2.0 benz + gaz
Rocznik: 2008
Domyślnie Problem z wgraniem tempomatu do nowo założonych przycisków

Witam

Mam pytanie. Razem z kolegą założyliśmy przyciski do tempomatu bez limitera. Ja posiadam skandynawską wersję mk4 2.0 Benz 145km z 2008r a kolega krajowa z 2010 ( przed liftem) 1.8 TDi. Założyliśmy obaj przyciski tempomatu. Posiadam dwa obd ELM327 ale niestety tylko bluetooth jedno takie małe czarne z pomarańczowym gumowym paskime vgatea drugie takie klasyczne z wieloma diodami. Na laptopa wygraliśmy program firskan z licencją na 2 miesiące. Ok teraz zgodnie z różnymi filmami na YouTube chcieliśmy przejść do rzeczy, ale zankazżdym razem jakieś schody. To przy skanowaniu wyrzuca że bark jakieś biblioteki to nie chce się łączyć przy nie których modułach. Moje pytanie czy coś źle robimy nigdzie nie widziałem aby ktoś robił ten zabieg na obd bezprzewodowwym z laptopem bluetooth a jedynie na obd przewodowych. Czy ten vgate który posiadam nie sprosta temu zabiegowi. Ktoś ma doświadczenia? Nigdzie też na filmach nikt ie pokazuje że trzeba wgrywać biblioteki a forscan świeżo ściągniety ze strony forscan. Org. Podpowiedzicie coś jak możecie czy robimy jakiś błędy czy rzeczywiście nie pójdzie ten zabieg obd bezprzewodowym na bluetootha.
kristo123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem