Światła w pozycji AUTO oraz "0" działają niepoprawnie
Na wstępie się przywitam ponieważ jest to mój debiut na tym forum. 😉 Więc cześć i czołem Wam wszystkim forumowicze. 😊
Piszę do was w sprawie problemu z jakim się borykam w Focusie MK2 2005r. mojej narzeczonej którego niedawno kupiliśmy. Gdy ustawię przełącznik świateł w ciągu dnia przy dobrym oświetleniu w pozycji "0" lub AUTO zapalają się tylko światła długie/drogowe z mocą może około 30% lub jeszcze mniej ponieważ gdy nimi mignę jak są ustawione w tej pozycji świecą dużo jaśniej. Nie próbowałem po zmroku sprawdzić jak to działa w pozycji "0" ale w pozycji AUTO zapalają się światła mijania oraz pozycyjne. Z tego co udało mi się dowiedzieć na tym forum oraz ogólnie w internecie na ten temat w jednej i drugiej pozycji przełącznika powinny się zapalać światła mijania na 70% mocy. Dodatkowo jeśli przełącznik świateł jest w pozycji AUTO po zmroku i zgaszę silnik/cofnę kluczyk z zapłonu to na ułamek sekundy zapalają się światła drogowe i stopniowo się wygaszają. Chciałbym zostawiać przełącznik świateł zawsze w pozycji AUTO żeby działało to tak że: w ciągu dnia przy dobrej widoczności zapalały by się tylko światła mijania na 70% mocy, a po zmroku światła pozycyjne oraz mijania na 100% mocy. Z tego co wiem to tak właśnie powinno być.
Pozdrawiam serdecznie,
Łukasz
|