Odp: Światła w pozycji AUTO oraz "0" działają niepoprawnie
Dziękuję za tak duży odzew. Z tego co zrozumiałem z waszych odpowiedzi to problem jest prawdopodobnie bardziej złożony niż tylko dołożenie lub wyciągnięcie jakiegoś bezpiecznika lub przekaźnika, tak? Czy mogę w jakiś sposób sprawdzić czy GEM który jest w tym samochodzie powinien w ustawieniu AUTO włączać w ciągu dnia światła mijania na 70% mocy? Hmm, nie wiem czy sobie sam z tym poradzę, bo jakieś tam pierdoły potrafię sam zrobić przy samochodzie, ale elektryka to dla mnie czarna magia. Skoro mam w samochodzie na przełączniku pozycję AUTO oraz czujnik zmierzchu to może wystarczy włączyć w jakiś sposób moduł skandynawski oraz pozbyć się tego dołożonego modułu świateł dziennych na światłach drogowych (o ile w ogóle jest bo nie wiem dokładnie gdzie go szukać oraz czy w ogóle jest dołożony). Mam nadzieję że nie macie mi za złe mojego wypytywania na ten temat, ale liczę na to że może uda się to w jakiś prosty, miły i przyjemny sposób rozwiązać. To pierwszy Ford i w dodatku krótko w "moich" rękach, a tak to od zawsze samochody z kraju kwitnącej wiśni (jedynie miałem krótki epizod z Oplem) dlatego błądzę w temacie jak dziecko we mgle. U siebie w Hondzie Accord zaślepiłem czujnik zmierzchu i po prostu cały czas jeżdżę na pozycyjnych i mijania z podświetleniem deski rozdzielczej i jest cacy, ale w Focusie skoro zobaczyłem że jest możliwość przy ustawieniu auto aby jeździć tylko przy samych światłach drogowych z ograniczeniem mocy to kusi mnie żeby z tego skorzystać z tą różnicą żeby działały w ciągu dnia mijania z ograniczeniem mocy, zamiast drogowych. Z góry dzięki za odpowiedź.
|