View Single Post
Stary 21-01-2024, 21:15   #1979
roadrunnner
ford::average

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK3 Ghia + Focus MK2 + Mondeo MK5 Hybrid
Silnik: 2,5 upgrade 3,0 200Km i 2.0 145Km
Rocznik: 2004+2007+2020
Domyślnie

Cytat:
Napisał pankrakus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zacząłbym od lektury Forscana - jakie auta obsługuje i jakie funkcje w danym modelu auta
Obsługuje z całą pewnością MK5 i obsługuje wszystko albo prawie wszystko w MK5. Są setki filmików na U2bie jak programować, wgrywać, modyfikować różne rzeczy.
Wybacz Kolego ale nie jestem na tyle głupi żeby próbować podłączać np ATPE albo TEXA do Forda...

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bo "obsługujący" nie ma zwyczaju czytać, co jest napisane w komunikacie/pytaniu na ekranie oraz nie ma wystarczającej chęci, by poczytać (na tejże stronie FORScana...) jak trzeba skonfigurować program by poprawnie działał z danym kablem.
No muszę zaskoczyć Kolegę bo program nie wyświetla żadnego komunikatu/pytania, łączy się bez problemu i czyta błędy. Przeczytałem również zarówno instrukcję konfiguracji na stronie Forscan jak i instrukcję konfiguracji samego kabla Vgate i wykonałem ją zgodnie z w/w.
Koledzy, aby uniknąć kolejnych uszczypliwości i dziwnych sugestii;
Nie jestem kompletnym debilem, jestem mechanikiem, elektronikiem układów dyskretnych, elektrykiem. Wiem jak używać narzędzi diagnostycznych, narzędzi w ogóle, schematów i instrukcji diagnostycznych.
Pytam na łamach forum bo wielokrotnie inni borykali się z podobnymi problemami a przyczyny problemów często nie są oczywiste i są niejednoznaczne. Sam również wielokrotnie pomagałem na łamach forum np.tu: https://forum.fordclubpolska.org/sho...67#post3465267
Koledzy jak mają problem również zwracają się o pomoc na forum bo nie są wszechwiedzący. Darujmy więc sobie dziwne insynuacje

Ostatnio edytowane przez Speedo ; 22-01-2024 o 13:08
roadrunnner jest offline   Odpowiedź z Cytatem