Witam,
jestem nieszczęśliwym posiadaczem Focusa MK4 1.5 Ecoblue z 2019 roku (wcześniej MK3 1.5 TDCI z 2016)...Przebieg 150000km..walczę z tym metalicznym dźwiękiem z luzie, chociaż u mnie jest tak, że jak wcisnę sprzęgło to zamiast stukania raz na jakiś czas występuje ciągle..pojechałem do mechanika i diagnoza padła na sprzęgło..kupiony oryginał zestawu sprzęgła z kołem dwumasowym i wysprzęglnikiem. Skrzynia wyjęta i diagnoza: tarcza ma luz na pierścieniu + łożysko na wysprzęlniku szumi..szybka wymiana całego zestawu i dalej jest tak jak było! I teraz pytanie..Ktoś sobie z tym poradził? Może jakiś uszkodzenie w skrzyni? Albo nowa oryginalna tarcza z automatu jest wadliwa i tak pięknie dzwoni? Czekam na jakieś podpowiedzi...Wydane prawie 4000zł i dalej to samo. Z ciekawostek, to silnik przy 101000 tyś był na wymianie w ASO Ford..Podejrzewam, że przez przybywający olej. Reszta usterek też oczywiście obecna, czyli zawieszający się SYNC i terkotanie z rana z okolic deski (z tym sobie poradziłem trytytką na przewodach nagrzewnicy). Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej jazdy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.