Odp: Regeneracja przedniego zawieszenia
przy cenie wahacza to wymiana tulej jest po prostu nieopłacalna.
W garażu czekają na mnie nowe wahacze TRW do mojego MK3 (2012). tyle że to u mnie to będzie chyba czwarty komplet. a ile amortyzatorów już miałem to nie wspomnę. co dziwne sprężyny Eibach wciąż działają pomimo wieku. łączniki stabilizatora wymieniałem chyba raz. śruba sworznia na 100% do wymiany. spraw sobie gumy stabilizatora. ja za wiele lat czekam z nimi na wymianę. końcówki drążków też raczej do wymiany (tu mialem zmieniane tylko raz). ogólnie dużo do wymiany to tam nie ma. na 100% upewnij się żeby mechanik odpiął czujnik poziomowania (jeśli masz xenony) przez odkręcaniem wahacza. wielu mówi że pamięta a potem struga wariata że już był urwany.
w przypadku amortyzatorow to wiadomo, tam dojdą jeszcze górne mocowania z łożyskami.
co dziwne łożysko padło mi z jednej strony. z drugiej zmieniałem u mechanika jak zmieniałem znowu amortyzatory :-D
u mnie z oryginalnych części to chyba tylko został stabilizator i gumy. oczywiście sanki i zwrotnice dalej oryginalne.
i też się podpisuje że TRW to zaufana firma.
droższa niż inne ale nigdy nie miałem choćby cienia wątpliwości że to co przyjechało kurierem nie zgadzalo się z tym co zamówilem.
nawet wczoraj do swojego 4x4 założyłem tylne tarcze 322mm z TRW i nawet żona przyznała że moja fascynacja że wyglądają "super" nie wzięła się z niczego
Ostatnio edytowane przez edmun ; 28-01-2024 o 23:36
|