View Single Post
Stary 05-02-2024, 12:38   #66
AdoKrycha007
ford::professional

Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
Domyślnie Odp: Gpf jak się spisuje w silnikach 1.5 i 1.0

Cytat:
Napisał mskgs Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wierz właścicielowi i olej ten egzemplarz. To nie jest normalne.
Hmm na swoim przykładzie - 1,5 150 km, manual, kombi, prod 09.2019, przebieg 30 tys. Jak co jakiś czas nie pojadę przegonić auta na 30 km trasę A4 Kraków-Bochnia, to mi się pojawiał komunikat żeby wyjechać przegonić auto. Przy czym nigdy nie pojawiał się po długim staniu auta. Po prostu jak przez pół roku robię dziennie po max 5 - 8 km w korkach, jeżdżę bardzo mało, auto stale niedogrzane, więc wierzę, że komunikat mógł się zapalać, a gpf zapychać. Dlatego teraz od końca 2 roku uzytkowania robię tak, że raz w miesiącu jadę przegonić auto do tej Bochni i od 2 lat nie miałem już tego komunikatu.

Kolega ma podobnie jeżdżąc po mieście, ale on ma wersję 182 km. Też jak raz na 3 msc nie pojedzie na autostradę, to mu się zapala.

niestety to jest wspólczesna motoryzacja.
I tak cieszę się, że zdążyłem przed wejściem tych silników do kosiarek wspomaganych jeszcze elektryczną.

Bump:
Cytat:
Napisał robert_71 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Również doradzam darować sobie egzemplarz który wita się komunikatem o zapchanym GPF.
Bzdura. Jak auto mało jeździ, to komunikat będzie. Sam jestem tego przykładem. 30 tys przebiegu porównując do Twojego 180 tys z tego samego rocznika to "drobna" różnica.

Ostatnio edytowane przez AdoKrycha007 ; 05-02-2024 o 12:53
AdoKrycha007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem